Superahah

Navigate
Status cinta :*

03/06/13 - Aku kena belajar hidup macam ni. Sampai bila kena terus layan perasaan. kan? Kau boleh hidup lah Ayu. Kau akan terus hidup sekiranya masih ada oksigen. Tapi tidak apabila sudah kehendakNya :') Saya yakin boleh!




Chit-chat


Past Tense

  • lamanya tdk update..
  • Freebies Header
  • inspire me
  • Pemenang 1st Ever Giveaway !
  • Pemenang GA akan diumumkan tidak lama lagi
  • First Simple Giveaway by Nazarah
  • Cinta Vlog ;)
  • When I'm too lazy to answer :D
  • Tired :(
  • changee


  • Older post                        Newer post

    Bad day ever


    Assalamu'alaikum and hello to everyone!
    okay let's begin! awal-awal pagi tadi aku dah lambat pergi sekolah. But, it's okay, itu sudah menjadi kebiasaan. So I just decided go to school. In the early morning *sorry english broken* cikgu bahasa inggeris masuk kelas sebab masa pertama BI kan. Aku happy lah sebab bawa literature tadi dan aku dah pun baca QWERTYUIOP tu. You know kan? literature Bi? Okay nevermind. teacher ni ajarlah kami semua *bla bla bla and bla* tupp! teacher nak uji kami. so she start with iswara. (rakan seperjuangan lah sangat) budak ni memang tererrrr! hmmmm

    iswara dapat jawab. so teacher impresss lah ni kan. tetiba teacher tnya sama "isabella" *bukan nama sebenar* and then the conversation start!

    teacher : isabella, can you tell me how's the short story.
    *dengan muka yg annoying, isa pun jawab
    isa : no teacher don't ask me. jangan tanya saya, suruh jijul. Dia HEBAT!
    * and the geng pun stuju "ya teacher suruh jijul" (actually jijul is the only one student yang sukarelawan sangat jwb soalan. he more too skema)
    teacher get mad : why you dont want to answer my question.?!
    (dengan muka yang slamberr tapi dalam hati sangat membareeeerrr)

    start dari situ teacher jadi bad mood sangat. aku ada salin beberapa moral value yang teacher sebut dalam ceramah dia tadi.
    Humble is more important than everything. maksudnya walau sepandai-pandai mana pun kamu jangan sombong. jgn jadi macam isabella tu "no teacher don't ask me" tidak kah ayat itu mencabar dan mengguriskan hati cikgu. true? Tiada rahmat berkat ilmu. means, janganlah membantah cakap cikgu. klau cikgu sruh buat, ikut jak lah. lu sapa wehh! kan? biadab sungguh melawan ckp cikgu ilmu pun tak berkat. ish ish ish. teacher ada pesan juga Tanggungjawab itu penting. Tanggungjawab sebagai anak murid kepada guru. And you need to change! berubah bermaksud jadilah insan yang berguna. ubah perangai jadi baik. jadi taklah cikgu sakit hati. 

    so, peristiwa itu ku sangkakan sudah habis sekiranya teacher sudah kluar dari bilik darjah. tapi sebaliknya, di sana lah juga dorg isabella mengumpat pasal teacher. kesian teacher, tadi dalam kelas pun macam mau nangis dah dia. what a life :( hmm, pukul sudah hampir 2 petang pada waktu tu. ada la beberapa puluh minit lagi mahu pulang. boleh-boleh pula cikgu fizik bergosip sama kami pasal peristiwa awal pagi tu. and ya! aku setuju dengan cigu fizik aku tu. Dia sruh kami ambil hati guru yang pernah kami sakitkan. Yalah walaupun aku tidak pernah sakitkan hati mana-mana cikgu, tapi disebabkan nila setitik rosak susu sebelanga kan? so I end this story with assalamu'alaikum and SYS !

    p/s : isabella bukan seorang perempuan tetapi lelaki yang panas baran. And, sekiranya terkasar bahasa maafkan saya. :)

    I'm just an ordinary girl who live in an extraordinary life



    0 Comments:

    Post a Comment

    - Hye sudah baca entry ? Alhamdulillah.
    Do comment dear :D