Superahah

Navigate
Status cinta :*

03/06/13 - Aku kena belajar hidup macam ni. Sampai bila kena terus layan perasaan. kan? Kau boleh hidup lah Ayu. Kau akan terus hidup sekiranya masih ada oksigen. Tapi tidak apabila sudah kehendakNya :') Saya yakin boleh!




Chit-chat


Past Tense

  • PMR? ALHAMDULILLAH
  • hot story hari ni.
  • PMR?
  • braces ?
  • Salam Jumaat
  • wordless thursday
  • Monday story
  • Err, too bad?
  • Nabila Medan's Giveaway!
  • Peserta Segmen 1st Ever Giveaway


  • Older post                        Newer post

    Tutorial : Cute twitter widget


    - Assalamu'alaikum dan selamat malam everyone.
    Hari ini saya nak share tutorial pasal twitter widget pula. Kalau tidak tahu macam mana rupa twitter widget tu cuba tengok sebelah kiri . Okay first tutor ni di request oleh adik Fiza { http://selamanya-dihati-ku.blogspot.com }
    • Simple template : Layout > Add a gadget > HTML JavaScript
    • Blogskin : paste ja code tu dekat mana-mana yang kamu orang mahu.
    <div style="background:url(http://i.imgur.com/jsVFi.png) no-repeat;width:200px!important"><script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script charset="utf-8" src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script>new TWTR.Widget({version: 2,type: 'profile',rpp: 5,interval: 30000,width: 200,height: 207,theme: {shell: {background: 'transparent',color: 'transparent'},tweets: {background: 'transparent',color: '#333333',links: '#999999'}},features: {scrollbar: true,loop: false,live:  false,behavior: 'all'}}).render().setUser('Username').start();</script></div> 
    • color merah : gantikan dengan background sendiri 200 x 200 
    • color biru : gantikan dengan username korang sendiri 
    Freebies


    I'm just an ordinary girl who live in an extraordinary life



    5 Comments:

    Blogger Ct Nurhafizah said...

    wahhh! thanks Akak :)

    25/12/12 
    Blogger Superahah said...

    @Ct Nurhafizah sama2 :)

    25/12/12 
    Blogger me intan said...

    thanks2 sangat.dah lama cari tuto ni

    30/12/12 
    Blogger Superahah said...

    @intan sama2 :D

    30/12/12 
    Blogger Ainaa said...

    Tak jadi pun :(

    25/6/13 

    Post a Comment

    - Hye sudah baca entry ? Alhamdulillah.
    Do comment dear :D